Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

Χαρτης 1.
Φωτο 1.
Απο την Παλια Πολη για να πατε στην πλατεια Ταξιμ εκτος απο την γρηγορη μεταβιβαση με: 
1. Το ταξι υπαρχει και η 

2. Αστικη συγκοινωνια.
Θα παρετε το αστικο Νο 66 απο την αφετηρια στο Eminonou που βρισκεται στα αριστερα της Γεφυρας του Γαλατα (χαρτης 1).

Θα κατεβειτε στην σταση Taxim η οποια βρισκεται μεσα στο τουνελ της πλατειας (φωτο 1). Πισω απο την σταση υπαρχουν ηλεκτρικες σκαλες που θα σας ανεβασουν στην πλατεια.
3. Ενας αλλος τροπος για να φτασουμε στην πλατεια Ταξιμ εαν δεν βιαζομαστε και θελουμε να κανουμε την βολτα μας, ειναι η ακολουθη διαδρομη:

Φωτο 1.
Φωτο 2.
 Παιρνουμε το τραμ απο οποιαδηποτε σταση της Παλιας Πολης με κατευθυνση προς Kabatas και κατεβαινουμε στο τερμα (φωτο 1). Βγαινουμε απο την σταση, περναμε στο αριστερο πεζοδρομιο και βαδιζουμε προς τα πισω.

Φωτο 4.



Σε κοντινη αποσταση βρισκουμε την εισοδο για τον υπογειο σταθμο (φωτο2). Κατεβαινουμε (υπαρχει ανελκυστηρας για αναπηρους) και περναμε το τσεκαρισμα εισιτηριου (φωτο 4), παντα με την istanbulkart.









Ειμαστε πλεον στην αποβαθρα του τραινου που θα σας μεταφερει σε 3-5min στην  υπογεια σταση Taxim του metro.  Με τη βοηθεια των πινακιδων θα ανεβειτε στη πλατεια Taxim.




4. Ο τελευταιος 
τροπος ειναι με το metro. Eπειδη ομως υπαρχει μονο μια σταση στο Ιστορικο κεντρο, μονο αν βρισκεστε στις περιοχες Beyazit-Cemberlitas-Sultanahmet σας εξυπηρετει η σταση Vezneciler του metro. 
Aν βρισκεστε στις περιοχες Sirkeci ή Eminonu σας συμβουλευω να ακολουθησετε τους τροπους 2 ή 3.



Βεβαια υπαρχει και η σταση Halic του metro που βρισκεται πανω στη νεα γεφυρα του Κερατειου κολπου. Παιρνουμε το metro M2 προς Haciosman και κατεβαινουμε στη σταση Taxim.




Φωτο 5.
Για να παμε λοιπον στη σταση Vezneciler του μετρο ας ξεκινησουμε απο την πλατεια του Τεμενους Beyazit, το τεμενος που ειναι αριστερα της Κλειστης αγορας ( χαρτης 2). Διασχιζουμε την πλατεια διαγωνιως αριστερα, βαδιζουμε επι της οδου Vezneciler και σε κοντινη αποσταση και δεξια του δρομου (φωτο 5) σε μια μικρη πλατεια θα δουμε το σημα του metro.

Φωτο 6.
Η σταση του metro ειναι σε μεγαλο βαθος, αν θελετε μπορειτε να κατεβειτε με τον ανελκυστηρα (φωτο 6).
Πισω απο τη σταση του metro θα δειτε τη  Μονη Θεοτοκου Κυριωτισσας. Αξιζει να την επισκεφτειτε.
Οταν κατεβειτε στη σταση θα παρετε το metro Μ2 προς Haciosman και θα κατεβειτε στη σταση Taxim. Οι πινακιδες θα σας οδηγησουν ευκολα επανω στην πλατεια Taxim. 
Αν θελετε να γυρισετε πισω παλι με το metro, θα παρετε το metro Μ2 προς Yenikapi και θα κατεβειτε στη σταση Halic πανω στη γεφυρα ή στη σταση Vezneciler. Θα επιστρεψετε πισω στην πλατεια Beyazi οπως ακριβως πηγατε στη σταση του metro.

Χαρτης 2.








Δεν υπάρχουν σχόλια: