Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''PILAVCI FEYZI''.

Οι Τουρκοι συνεχως σε εκπλησουν με την εφευρετικοτητα τους στον τροπο και στην ποικιλια της τροφης που σου προσφερουν και σε κανουν να χορτασεις με πολυ απλο τροπο. Αυτο το φαγαδικο βρισκεται στο ιστορικο κεντρο της Παλιας πολης και στην περιοχη Cemberlitas. Σε αυτην την περιοχη βρισκονται και τα περισσοτερα ξενοδοχεια στα οποια εχω μεινει και επομενως περασα διπλα απο το φαγαδικο εκατονταδες φορες χωρις να το προσεξω. To ανακαλυψα  τον 
Ιανουαριο του 2016.

Τωρα τι το εξαιρετικο εχει αυτο το φαγαδικο. Το εξαιρετικο ειναι ειναι η απλοτητα του φαγητου που προσφερει. Οπως βλεπετε το μαγαζι ειναι ενα μικρο δωματιο με τραπεζοκαθισματα και ενα ψυγειο με αναψυκτικα που δεν φαινεται στην φωτο.

Φωτο 1.
Αυτο λοιπον το φαγαδικο προσφερει μονο πιλαφι, κομματακια μοσχαρισιου συκωτιου και κομματακια απο στηθος κοτοπουλου.
Απ΄οτι παρατηρησα στους αλλους πελατες ενα πιατο με πολυ πιλαφι και συκωτια κοστιζει 5 λιρες.
Εμεις 2 ατομα πηραμε ενα μεγαλο μπωλ με πιλαφι,ενα μπωλ με συκωτια και 2 Coca cola
(Φωτο 1) και πληρωσαμε 12 λιρες (3,5 Ευρω).

Επισης κανει και σαντουιτς με κοκορετσι.
Συνιστω να το τιμησετε το φαγαδικο, ειναι μια πολυ καλη εμπειρια, θα σκασετε απο το φαγητο και θα πληρωσετε ελαχιστα.


Πως θα πατε.


Το φαγαδικο βρισκεται στην περιοχη Cemberlitas. Πισω απο την σταση του τραμ πορεια δεξια και στο πρωτο δρομο αριστερα κατεβαινουμε την οδο Evkaf.
Κατηφοριζουμε τον δρομο και στην πρωτη διασταυρωση στριβουμε αριστερα, στα 5 μετρα και αριστερα ειναι το φαγαδικο (Χαρτης 1).

Χαρτης 1.



Δεν υπάρχουν σχόλια: